Fontini Forlag

NYHETER

STERKT REPRESENTERT PÅ BESTSELGERLISTENE!
FONTINI HAR ÅRETS REDAKTØR!
TERNINGKAST 5 TIL ZITA!
Nyhetsarkiv

19.03.2014
Nytt norsk forlag etableres!

Lindy nyhetssakPRESSEMELDING                                              Oslo, 30. oktober 2013

 

NYTT NORSK FORLAG ETABLERES

  

Font Forlag og tidligere redaksjonssjef i Schibsted, Lindy Andersen, inngår samarbeid om å etablere et nytt, norsk forlag, som har fått navnet Fontini. Forlaget skal utgi bøker for barn og unge lesere. Forlaget er eid 50/50 av Font og Lindy Andersen, og de første utgivelsene vil komme høsten 2014.

Lindy Andersen blir forlegger og daglig leder i Fontini. Hun har jobbet med litteratur, film og TV i 18 år, blant annet i NRK, Cappelen Damm og som redaksjonssjef i Schibsted, hvor hun har bygd opp barne- og ungdomsredaksjonen. Hun står bak mange av de siste årenes bestselgere for unge lesere, og utga i 2012 vinneren av både Arks barnebokpris og UPrisen (beste ungdomsbok). Hun tiltrer i stillingen 1. november.

Font er et uavhengig norsk forlag, etablert i 2005 av Knut Ola Ulvestad og Halfdan W. Freihow. Forlaget utgir i hovedsak oversatt skjønnlitteratur for voksne og oversatt og norsk sakprosa. Font har de siste årene stått bak bestselgere som "Jeg er Zlatan", "Flink Pike" og matbøkene til Bent Stiansen.

Styreformann i det nyetablerte forlaget blir Hafdan W. Freihow.

 

Ønskes ytterligere opplysninger kontakt: Lindy Andersen 92226038