Fontini Forlag

NYHETER

STERKT REPRESENTERT PÅ BESTSELGERLISTENE!
FONTINI HAR ÅRETS REDAKTØR!
TERNINGKAST 5 TIL ZITA!
Nyhetsarkiv

23.08.2017
SPROING TIL AMULETTEN OG FONTINI

Norsk Tegneserieforum tildelte Sproing-prisen for 2017 til Kazu Kibuishi og Fontini Forlag for serien "Amuletten". I begrunnelsen for den gjeve prisen heter det blant annet at det "rulles opp et helt univers, og serien har både gjennomarbeidet manuskript og fantastiske tegninger." 

– En stor ære og oppmuntring! Tusenvis av lesesvake barn har fått en kvalitetsserie de elsker og kan glede seg over sammen med «racer-leserne», og etter hvert kommer også de voksne leserne etter. Amuletten slår an i alle aldersgrupper. En lett tilgjengelig, men kompleks fortelling av høy kunstnerisk kvalitet! sier forlegger Lindy Andersen i et intervju med Bok365. Hele intervjuet saken ligger her:

Norsk SPROING ble tildelt Håkon Aasnes og Norsk Barneblad for Smørbukk julehefte 2016. De andre nominerte i oversatt klasse var Lina Neidestams med "Zelda krigerprinsessen" på Egmont, Paul Ryan og Tony De Paul med "John X" på Egmont, Riad Sattouf med "Fremtidens araber del 2" på Minuskel forlag og Johan Wanloo med "Klyse ved en korsvei" på Egmont. De andre nominerte i norsk klasse var Andreas Iversen og Anders Bortne med "Nobelkomiteen" på Egmont, Rune Markhus med "En skrue løs" på Gyldendal forlag, Lise Myhre med "Nemi" på Egmont og Ing-Lill Røssberg med "Miranda 9. Fortidens gåte" på InkaLill Forlag.