Fontini Forlag

NYHETER

STERKT REPRESENTERT PÅ BESTSELGERLISTENE!
FONTINI HAR ÅRETS REDAKTØR!
TERNINGKAST 5 TIL ZITA!
Nyhetsarkiv

25.08.2017
FONT OG FONTINI TIL CAPPELEN DAMM

Font og Fontini til Cappelen Damm

De to uavhengige forlagene Fontini og Font selges til Cappelen Damm. Lindy Margrethe Andersen og Knut Ola Ulvestad vil fortsette å lede forlagene og skal sammen med de ansatte drive Fontini og Font videre under Cappelen Damm-paraplyen.

I en kommentar sier Ulvestad og Halfdan W. Freihow, som sammen etablerte Font i 2005: «I tolv år har vi gledet oss over å drive vårt eget forlag, introdusere nye forfattere for norske lesere og samarbeide med dyktige kollegaer i bokbransjen. Men da denne muligheten dukket opp, kom vi til at tiden var inne for å takke ja til en allianse med en større markedsaktør.» Font utgir skjønnlitterære forfattere som Gillian Flynn, Chigozie Obioma, Elif Shafak, John Hart, Parinoush Saniee, Øistein Borge og Yan Lianke, og har hatt stor suksess med sakprosautgivelser som Zlatan Ibrahimovic' Jeg er Zlatan og Bent Stiansens kokebøker.

Barne- og ungdomsbokforlaget Fontini ble etablert av Lindy Margrethe Andersen og Font i 2013, og har på kort tid blitt et av landets mest lønnsomme og profilerte forlag. Utgivelsene inkluderer bl.a. seriene Gutta i trehuset og Amuletten, samt en rekke storslåtte faktabøker. «Nå kan vi i enda større grad konsentrere oss om det vi kan og liker best, nemlig å utvikle bokideer, finne nye forfatterskap og sørge for at bøkene våre blir kjøpt og lest», sier Andersen.

Administrerende direktør Tom Harald Jenssen i Cappelen Damm er stolt og glad over å kunne bringe to så veldrevne og spennende kvalitetsforlag inn i Cappelen Damm-familien. «Lindy Margrethe Andersen, Knut Ola Ulvestad, Halfdan W. Freihow og deres medarbeidere har gjennom dyktig forleggeri og mangeårig bransjekunnskap skapt betydningsfulle forlag i den norske bokheimen. Sammen med dem ser vi fram til å videreutvikle eksisterende og nye forfatterskap», sier Tom Harald Jenssen. Cappelen Damm-konsernet, som eies av svenske Bonnier og danske Egmont, omfatter Norges største forlag, Cappelen Damm, bokhandelkjeden Tanum og distribusjonssentralen Sentraldistribusjon AS.

For nærmere opplysninger:

Tom Harald Jenssen

Cappelen Damm

Tlf: 906 906 73

e-mail: thj@cappelendamm.no