Fontini Forlag

NYHETER

STERKT REPRESENTERT PÅ BESTSELGERLISTENE!
FONTINI HAR ÅRETS REDAKTØR!
TERNINGKAST 5 TIL ZITA!
Nyhetsarkiv
Rainbow Rowell

ELEANOR & PARK

Oversatt av Agnete Øye

Rainbow RowellRainbow Rowell (født 1973) skriver bøker for unge voksne. Hun skriver alltid om mennesker som har mye på hjertet. Mennesker som har det vanskelig. Og mennesker som blir forelsket. Når hun ikke skriver leser hun tegneserier, hører på musikk og drømmer om å reise. RAINBOW ROWELL bor med mann og to sønner i Nebraska.

www.rainbowrowell.com

«Kjærlighetshistorier for unge florerer. Det gjelder også sosialrealistiskefortellinger om mobbing, outsidere og forsømte barn. Stjerneskuddet med det selsomme navnet Rainbow Rowell har tatt disse temaene helt ut, i en nydelig kjærlighetsfortelling ... Park er en feminin sekstenåring med en yndig mor fra Korea og en machofar som mener han er en svekling. Eleanor er et stort og bumsete mobbeoffer med ildrødt hår, blek hud og fregner – og demest usannsynlige gevanter bestående av herreskjorter, slips og filler. Mellom disse to har Rowell tryllet fram en sitrende kjærlighetsfortelling. Den forsiktige tilnærmingen mellom det odde paret er rørende godt fortalt.» Cathrine Krøger, Dagbladet

«En nydelig historie om den første vare, ømme og desperate kjærligheten. Vakker og klok bok som passer for alle som fortsatt tror på kjærligheten.» Hilde Ditmansen, Tønsberg og Nøtterøy bibliotek

«Karakterene er fantastiske, historien er så søt og Rainbow Rowells skrivestil passer helt perfekt! Er det mulig å elske en bok så mye?» Bokhylla mi

"Sproget er charmerende præcist, og med en uhyggelig skarp fornemmelse for det unge menneskes helt særlige psykologiske konstitution. (...) Det er længslen og kærlighedsfeberen, som Eleanor og Park fremtryller så intenst og dirrende."
Weekendavisen

”Rowell overrasker konstant og (...) fastholder romanens skrøbelige balancegang mellem det lyse og det mørke.” – Publishers Weekly
”(...) udviklingen i forholdet mellem Eleanor & Park er gribende, åndeløst spændende og naturligvis også hjerteskærende.”
Booklist

”Jeg har sniklest den på engelsk. Den er så nydelig. Dette er virkelig en av de fineste bøkene! Da jeg hadde lest den ut vil jeg bare bla opp og begynne på første side igjen.
Den beskriver den første uskyldige vare kjærligheten som bare oppstår. Helt uplanlagt og uten intriger eller fiksfakserier. Jeg gleder meg til denne kommer på norsk!” Nina Aalstad, UBOk.no
 
”Kan man være forelsket i en bok? Jeg elsker den i hvert fall.” Maria Granli-Brekke, Kategorisjef barn og ungdom, Norli Libris

Bloggen ininasbokverden har lest Eleanor & Park og er begeistret: «Jeg ble nylig ferdig med boken, og kjenner at jeg har lyst å lese den om igjen bare for å leve meg inn i boken en gang til ...» Les hele bloggomtalen her.

 

Diverse priser og kåringer:

Goodreads: Kåret til årets beste ”Young Adult” roman i 2013.

Rowell fikk også andreplass for sin roman ”Fangirl”.

YABC Choice Awards:  I klassen “Young Adult”:

Vinner:  Best Teen Contemporary 2013

Vinner: Best Teen Historical 2013

Rainbow Rowell: Runner up: Favorite Teen Author 2013

Hennes andre roman ”Fangirl” fikk prisen for ”Best Teen Humor 2013” .

Best Standalone og The Feels Award i The *Book Shimmy* Awards - og med nominasjoner for Best Book of the Year, Best Author of the Year og Couple of the Year Award!

Vant 2014 Michael L. Printz Honor Book for Excellence in Young Adult Literature –  (American Library Association)

Vinner av 2013 Boston Globe Horn Book Award for Best Fiction Book.

A Publishers Weekly Best Children's Book of 2013

A New York Times Book Review Notable Children's Book of 2013

A Kirkus Reviews Best Teen Book of 2013

NPR (National Public Radio): Best Book of 2013

Både “Eleanor & Park” og “Fangirl” er på listen over Best Fiction Books of 2013 hos School Library Journals (SLJ.com).

Amazon: På topp 20 av redaktørenes valg av de 100 Beste bøker utgitt i 2013 og valgt til beste ”Teen and Young Adult" bok i 2013.

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Året er 1986. Stedet er Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor har nettopp flyttet til byen med mor, småsøksen – og en utilregnelige stefar. Hun føler seg tykk og bortkommen, med sitt ildrøde hår og med bukser som holdes sammen av sikkerhetsnåler.

Da hun skal inn på skolebussen første skoledag er det bare én ledig plass. Ved siden av Park. Kjekke og kule Park. Som også er utenfor,  på sin egen måte. Neste dag er plassen ved siden av Park ledig igjen. Langsomt får de øynene opp for hverandre og blir forelsket, slik man forelsker seg for første gang, når man er 16 år.

Eleanor & Park er solgt til en rekke land og er inntil videre utgitt i England, USA, Danmark og Sverige der den har fått fremragende anmeldelser.

Utkom: april 2014
ISBN: 9788293346005
Ib. kr. 339,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Fontini e-bok

Andre utgivelser av Rainbow Rowell