Fontini Forlag

NYHETER

STERKT REPRESENTERT PÅ BESTSELGERLISTENE!
FONTINI HAR ÅRETS REDAKTØR!
TERNINGKAST 5 TIL ZITA!
Nyhetsarkiv
Kazu Kibuishi

AMULETTEN 1: STEINVOKTEREN

Oversatt av Olav Bjørge

Kazu Kibuishi (født 1978) er en amerikansk forfatter og illustratør, opprinnelig fra Tokyo, Japan. Kibuishi har medvirket i en rekke anerkjente prosjekter, og har også illustrert de nye omslagene i Harry Potter-serien. Kazu Kibuishi har skrevet og tegnet serien "Amuletten".

Kazu Kibuishi

«Amuletten er en fantasy-tegneserie du raskt blir hekta på. Kazu Kibuishis Amuletten er uhyggelig spennende.»  Cathrine Krøger, Dagbladet

Les hele anmeldelsen her.

«Denne tegneserien kommer unger i alle aldre til å kaste seg over. (...) Så hvis du har barn, eller kjenner et, er dette den ypperlige gave - og be om å få lese høyt, for dette er en temmelig besettende leseropplevelse for voksne og.» Erle Marie Sørheim, Empirix.no

Les hele anmeldelsen her.

«Amuletten er en utrolig spennende og vakker lettlest-serie. (...) Å lese boka er nesten som å se en film, eller spille et spill. Jeg anbefaler serien til jenter og gutter fra 8–13 år, både de som leser mye og de som ikke har lest så mye før. Jeg klarte i hvert fall ikke legge fra meg boka før den var ferdig lest.» Stine Andrea Heggen, avisen Hadeland

Les hele anmeldelsen her.

 

 

En mor forteller i dette flotte blogginnlegget om hvordan sønnen hennes ble begistret for Amuletten og hvorfor dette er en viktig bok: 

«Minstemann på ni hoppet av bussen og kom i full fart mot bilen. "Mamma, jeg har lest ferdig hele denne boken her! Og den var kjempespennende!" Han slang den fra seg i front-setet og smilte fornøyd med seg selv. Min lille dyslektiker hadde oppnådd noe han har sett alle andre klare for lenge siden: han hadde lest sin første ordentlige bok med over hundre sider og som SÅ UT som en ordentlig bok! Jeg kunne se på ham at han hadde vokst noen centimeter denne skoledagen. Triumfen var komplett.» 

Les hele innlegget her.

 

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Faren til Emily dør i en dramatisk bilulykke, og resten av familien overlever bare så vidt. Etter noen år må Emily, moren og lillebroren Navin flytte inn i oldefarens hus på landet for å spare penger. Blant oldefarens merkelige oppfinnelser og tegninger, finner Emily en amulett som hun knyter rundt nakken. Samtidig beveger noe seg i skyggene i biblioteket, og på kvelden hører de merkelige lyder fra kjelleren. Moren til Emily ber dem vente mens hun forsøker å finne ut hva det er. Emily hører et skrik. Hun tar med seg lillebroren og går ned, men så løser kjellertrappen seg opp like under dem, og de ramler inn i en annen verden: Alledia.

Et blekksprutliknende monster har fanget moren. Ved hjelp av amuletten drar Emily og broren på en ekspedisjon for å redde henne. Amuletten viser seg å kunne gi Emily enorme krefter hvis hun bare lærer seg å styre den. Hun møter sin oldefar, og de merkelige og sjarmerende robothjelperne hans. Så setter de ut på en farefull og dramatisk reise for å finne moren, og for å redde Alledia.


Amuletten er en utrolig spennende og vakker lettlest-serie. En fortelling om modige barn, merkelige skapninger og kampen mot det onde. Bøker fra serien er kåret til årets beste av svenske lesere to år på rad.

Vi anbefaler Amuletten til jenter og gutter fra 8–13 år, både de som leser mye og de som ikke har lest så mye før. Mange gamere vil falle for denne serien.

Utkom: januar 2015
ISBN: 9788293346180
Ib. kr. 149,-

Andre utgivelser av Kazu Kibuishi