Fontini Forlag

NYHETER

STERKT REPRESENTERT PÅ BESTSELGERLISTENE!
FONTINI HAR ÅRETS REDAKTØR!
TERNINGKAST 5 TIL ZITA!
Nyhetsarkiv
Sabaa Tahir

ELIAS & LAIA 1: EN GLO I ASKEN

Oversatt av Heidi Sævareid

Sabaa Tahir vokste opp i Mojaveørkenen i California, i familiens 18 roms store motell. Der brukte hun tiden på å lese fantasybøker, å utforske brorens bunker med tegneserier, og å spille gitar dårlig. Hun liker drønnende indierock og nerdeting av alle slag. Hun bor i San Francisco Bay-området med familien sin.

SabaaTahirLowRes

 

"En fantastisk følelsesladd bok som jeg ble begravd i. Kan ikke vente på nr. 2! Anbefales på det sterkeste." Terningkast 6. Marianne (17), BokBuzz. Se hele anmeldelsen her.

"Sabaa Tahirs debutroman tar leserne med på en reise til en fantastisk verden, og etterlater dem andpustne og sultne på mer. Med et godt, beskrivende språk klarer hun å trekke deg så dypt inn i historien og dens karakterer at du kan føle deres smerter og lengsler, og omgivelsene rundt dem. (...) "En glo i asken" forteller en brutal, hard og realistisk historie, snedig krydret med magi og myter. Og med tematikk som lojalitet, svik, frihet, familiebånd og vennskap er dette en fantastisk bok!" Heartart. Se hele anmeldelsen her.

"En drivende god fantasyhistorie, overbevisende fortalt (...) er en skikkelig pageturner. Vi kommer til å høre mer om Elias og Laia og Sabaa Tahir." Torvald Hellum, Vest-Agder fylkesbibliotek. Se hele omtalen her.

"Jeg lover deg en spennende leseropplevelse, og snart kommer også oppfølgeren – hurra!" Ane Cornelia, Ubok.no. Se hele omtalen her.

"Denne romanen er en opprivende, uforglemmelig påminnelse om hva det vil si å være menneske – og hvordan håp kan bli tent midt i undertrykkelse og frykt." The Washington Post

"En glo i asken kan løfte Sabaa Tahir til JK Rowling-ligaen ... Den har den pageturnerske kvaliteten til The Hunger Games kombinert med fantasien i Harry Potter og brutaliteten til Game of Thrones." Public Radio International

"en blanding av The Hunger Games og Game of Thrones ... og en dæsj Romeo og Julie." The Hollywood Reporter

"en intens, actionfull Romeo og Julie" Melissa de la Cruz, forfatter av Frozen

"Sabaa Tahir er den neste superstjernen innen Young Adult." Holly Goldberg Sloan

"En eksplosiv, hjerteskjærende, episk debut som holder leseren limt til sidene" Marie Lu

"Den har alt: farer og vold, hemmeligheter og løgner, sterke karakterer og forbudt kjærlighet, samt en touch av det overnaturlige." The Atlanta Journal-Constitution 

 

"En drivende god fantasyhistorie, overbevisende fortalt (...) er en skikkelig pageturner. Vi kommer til å høre mer om Elias og Laia og Sabaa Tahir." Torvald Hellum, Vest-Agder fylkesbibliotek. Se hele omtalen her

"Så kvifor skal ein velgje En glo i asken framfor andre? Fordi dette er boka de skal gje til ungdommar som ventar på siste bind i Game of Thrones." Stig Elvis Furset, Buskerud fylkesbibliotek

 

 

 

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Laia er slave. Elias er soldat. Ingen av dem er fri. 

Dette er historien om en slave som kjemper for familien sin og en ung soldat som kjemper for friheten. Sabaa Tahirs En glo i asken er tankevekkende, hjerteskjærende og spennende. 

Under Militantenes regime blir all motstand møtt med døden. De som ikke sverger på sitt liv å følge Keiseren, risikerer at deres nærmeste blir henrettet og at alt de holder kjært blir ødelagt.

I denne brutale verdenen lever Laia sammen med besteforeldrene og storebroren. Familien holder så vidt livet gående i Rikets utarmede bakgater. De utfordrer ikke Riket. For de har sett hva som skjer med dem som gjør det.

Men da Laias bror blir arrestert for forræderi, tvinges Laia til å ta en avgjørelse. I bytte mot hjelp fra opprørerne som lover å redde broren hennes, sier hun seg villig til å risikere livet ved å spionere for dem fra innsiden av Rikets største militærakademi.

Der møter Laia Elias, skolens beste soldat – som i all hemmelighet også er den mest uvillige. Det eneste Elias ønsker er å bli fri fra tyranniet han blir trent opp til å opprettholde. Han og Laia vil snart innse at deres skjebner er knyttet sammen – og at valgene de tar vil endre skjebnen til selve Riket.

 

 

 

Utkom: april 2016
ISBN: 9788293346524
Ib. kr. 299,-